Pozovi na:
060 50 500 17

Sečenje Betona Dijamantskom Tehnikom

Sečenje betona

Sečenje betona je postupak kojim se ostvaruju različiti oblici betonskih građevina i konstrukcija u zavisnosti od potreba. Beton je jedan od najčešće korišćenih građevinskih materijala i primenjuje se u gotovo svim građevinskim konstrukcijama.

Međutim, postoje situacije kada je potrebno izmeniti ili modifikovati betonsku građu, a u takvim situacijama se primenjuje tehnika sečenja betona.

Sečenje betona se obavlja dijamantskom tehnikom koja omogućava precizno i ravno sečenje bez oštećenja površine. Ova tehnika je mnogo preciznija i daje bolje rezultate od razbijanja betona.

Razlika između sečenja betona i razbijanja betona

Razbijanje betona je grublji postupak koji može dovesti do nepravilnih i nepreciznih oblika, dok sečenje betona predstavlja finiju radnju čiji je rezultat precizno izrezan željeni oblik.

Osim toga, razbijanje betona može dovesti do krunjenja i rušenja delova građevine, dok se sečenje betona odvija bez takvih posledica.

Primena dijamantske tehnike sečenja betona

Sečenje dijamantskom tehnikom se odvija pomoću mašina sa elektro, pneumatskim ili hidro agregatima koje pokreću dijamantske diskove.

Dijamantski diskovi koji se koriste za sečenje betona su kružnog oblika i različitih dimenzija i vrsta koje se prilagođavaju nameni, kao i materijalu koji se seče – asfalt, beton, blok, i tome slično.

Pored dijamantskih diskova, za sečenje betonske građe koristi se i dijamantska sajla koja je sačinjena od čelika i dijamantskih elemenata, i koja se najčešće primenjuje kada je potrebno iseći debelu betonsku građu.

Prednosti dijamantske tehnike sečenja betona

Iz tih razloga je vrlo bitno da se usluge sečenja dijamantskom tehnikom obavljaju od strane iskusnih profesionalaca koji poseduju neophodno znanje i iskustvo za obavljanje ovakvih radova.

Ukoliko Vam je potrebno sečenje betona, naša firma Vam nudi vrhunsku uslugu sečenja dijamantskom tehnikom.

Nudimo Vam mogućnost izbora vrste dijamantskog diska ili dijamantske sajle, kao i vrstu sečenja koja Vam najviše odgovara.

Sve naše mašine su potpuno opremljene i održavane, što nam omogućava da Vam pružimo pouzdanu uslugu sečenja betona u svakom trenutku.

Beton MG garantuje profesionalnost, pouzdanost i visok kvalitet usluge, a naši brojni zadovoljni klijenti su dokaz da smo lideri u oblasti sečenja dijamantskom tehnikom.

Stoga, ukoliko Vam je potrebno sečenje betona, ne oklevajte da nas kontaktirate i zatražite besplatnu procenu i ponudu.

Naš stručni tim stoji Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i informacije. Obratite nam se sa poverenjem i uverite se u kvalitet naših usluga!

busilica sa dijamantskom krunom

Precizno, brzo, čisto. Beton je naš problem. Otvor, rez, rupa. Nema problema! Rešićemo to skupa. Mi smo tu.